Vikapäivystys 24/7

Asiakaspalvelu

ASIAKKAALLE

Paikallista kaukolämpöä edullisesti, luotettavasti ja varmalla toimituksella

Kaukolämpö on toimintavarma ja kustannustehokas ratkaisu niin pientaloasujille, taloyhtiölle kuin julkisen palvelun toimijoille.

Se on vaivaton ja luotettava lämmitysmuoto, jolla lämmitetään sekä itse kiinteistö että lämmin käyttövesi. Toimitamme edullista kaukolämpöä asukkaiden ja yritysten hyväksi Saarijärvellä. 

Saarijärvellä kaukolämmön hinta on kilpailukykyinen

Saarijärvellä kaukolämmön hinta on ollut vakaa useamman vuoden. Meillä on korkealla hyötysuhteella toimivat lämpölaitokset, mikä takaa, ettei lämpöä mene harakoille. Hintamme on kilpailukykyinen myös maalämpöä vastaan.

Kaukolämmön selkeä etu on, että talosi lämmityksestä huolehditaan 24/7. Sinun ei myöskään tarvitse sitoa paljon pääomaa saadaksesi kaukolämmön käyttöösi verrattuna esimerkiksi maalämpöön, jonka aloituskustannukset kohoavat usein kymmeniin tuhansiin euroihin.

Me Saarijärven Kaukolämmöllä haluamme olla turvaamassa energiatehokasta ja ympäristöystävällistä lämmitystä asiakkaillemme. Tulevaisuudessa tarjoamme asiakkaillemme yhä räätälöidympiä palveluita älyteknologian ja älykkään mittariston avulla.

Saarijärven Kaukolämmön edut

24/7 päivystys

Saarijärven kaukolämmön asiakkaana saat 24/7/365 huolenpitoa. Jos olet poissa kotoa esimerkiksi lomamatkalla, sinun ei tarvitse jännittää loppuuko öljy tai pelätä mahdollista häiriötä omissa lämmityslaitteissasi. Jatkuvan valvonnan ansiosta kaukolämpö on luotettava ratkaisu.

Vakaa toimintatapa

Olemme luotettava kumppani. Takaamme toimintamme jatkuvuuden pitämällä huolta lämpölaitoksistamme ja kaukolämpöverkostostamme. Korjaustarpeet suunnitellaan vuosiksi eteenpäin.

Tasapuoliset perusmaksut

Saarijärven Kaukolämmön perusmaksut perustuvat mitattuun tietoon, joten maksut ovat tasapuoliset kaikille asiakkaillemme. Hinnoittelumme on kilpailukykyinen myös koko maan keskiarvoihin verrattuna.

Avoin ja ennakoiva viestintä

Kunnostamme Saarijärven kaukolämpöverkostoa säännöllisesti, ja toisinaan kunnostustyöt aiheuttavat katkoksia kaukolämmön jakelussa. Näistä katkoksista tiedotamme asiakkaillemme tekstiviestillä. Olemme kaikessa viestinnässämme avoimia ja tiedotamme esimerkiksi mahdollisista hinnanmuutoksista hyvissä ajoin etukäteen.

Online-palvelut helpottavat asiointia

Kannustamme asiakkaitamme kirjautumaan sähköiseen asiointipalveluun. Palvelussamme voit seurata lämmönkulutustasi, tarkastella kulutustietojen historiadataa, muuttaa yhteystietojasi, ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sekä selailla laskutietojasi.

Asiointipalvelun käyttö vaatii rekisteröitymisen. Rekisteröitymistä varten tarvitset sähköpostiosoitteen sekä asiakasnumerosi ja laskun viitenumeron, jotka löydät edelliseltä laskultasi.

Vuonna 2021 asiakkaamme antoivat kaukolämmön palvelun kokonaisarvosanaksi 8,8*

*Kokemus kaukolämmöstä (asteikko 4–10), Saarijärven Kaukolämpö Oy:n asiakastyytyväisyystutkimus 2021

ESIMERKKILASKELMA

Omakotitalon kaukolämpöliittymä – esimerkkilaskelma

Asutko ympärivuotisesti omakoti- tai paritalossa ja käytät lämmitykseen öljyä? Kannattaa laskea, mitä vaihdos ympäristöystävälliseen ja toimitusvarmaan kaukolämpöön kustantaisi pitkässä juoksussa.

Ohessa esimerkkilaskelma kuluista. Hinnat sisältävät alv 24%.

Liittymismaksu 4 300 €

(sisältää 40 m kaukolämpöputkea)

Asiakaslaitteet

• Lämmönvaihdinpaketti n. 4 000 €

• Asennustyöt yhteensä n. 1 000 €

Lopullinen kustannus ~9 300 €

Käyttökustannukset

Omakotitalo (< 20 kW)

Tehontarve 13 kW

Perusmaksu n. 724 € / vuosi

Energian kulutusarvio

20 000 kWh/vuosi – 5,9 snt/kWh

> 1 180 € / vuosi

Yhteensä 1 792 €/vuosi

Lämmön kokonaishinta 9,5 snt/kWh

Ota yhteyttä ja saat meiltä hinta-arvion omaan talouteesi!

Näin liityt Saarijärven Kaukolämmön asiakkaaksi

1

Ota yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai yhteydenottolomakkeella.

2

Voit valita joko avaimet käteen -ratkaisun tai osaratkaisun, jolloin vastaat itse mm. kiinteistön sisälle tulevista lvi-tarvikkeista.

3

Laskemme sinulle tarjouksen tarpeidesi mukaisesti.

4

Jos päätät ottaa meiltä kaukolämpöliittymän, sovitaan verkkoon kytkemisen aikataulu.

Tyypillisesti toimitusaikamme on noin 1 kk, vuodenajasta riippuen. Pääsääntöisesti uutta verkostoa rakennetaan sulan maan aikana (huhtikuusta lokakuuhun).

Miten kaukolämmön hinta muodostuu?

Saarijärven Kaukolämmön hinta muodostuu energiamaksusta ja perusmaksusta.

Kaukolämpöasiakkaana maksat lämmön toimitussopimuksen sopimustehoon perustuvaa tehomaksua eli perusmaksua ja käyttämääsi lämpöenergiamäärään perustuvaa energiamaksua. 

Energiamaksun suuruus määräytyy pääasiassa muuttuvien kustannuksien perusteella, joita ovat mm. polttoaineiden hankintahintakustannukset, lämmön jakelukustannukset ja lämpölaitosten huoltokustannukset.

”Hinnan nousu huolettaa minua. Miten takaatte jatkossakin edulliset hinnat?”

Huolehdimme lämpölaitosten ja kaukolämpöverkostomme huollosta säännöllisesti. Näin voimme välttää yllättävistä tilanteista aiheutuvat kalliit remontit ja hintojen nousut. Seuraamme jatkuvasti verkoston kuntoa ja uusimme heikkokuntoista vanhaa verkostoa ennakoivasti.

Kaukolämpölaitosten vuosittaisissa määräaikaishuolloissa uusimme tai korjaamme mahdollisia heikkokuntoisia osia. Säännöllinen huolto on tärkeää myös häiriötilanteiden välttämiseksi. Viime vuosina häiriötilanteita ei juurikaan ole ollut ja lämpölaitostemme teho on riittänyt hyvin koko lämmityskauden, eikä varapolttoaineeseen ole tarvinnut siirtyä kuin yksittäisissä tapauksissa.

Pyrimme hillitsemään polttoaineiden hinnan nousua myös polttoainetoimitusten säännöllisillä kilpailutuksilla. Suosimme usean vuoden kokonaistoimitussopimuksia, jotka osaltaan auttavat pitämään hinnan nousut maltillisena.  

Valitsemalla kaukolämmön säästät paitsi rahaa myös ympäristöä

Kaukolämpö on energiatehokas järjestelmä ja lisäksi Saarijärvellä kaukolämpö on myös ympäristöystävällinen lämmitysvaihtoehto. Käyttämämme energian kotimaisuusaste oli 97,4 % vuonna 2020.

Lämpölaitoksissamme on erittäin tehokkaat savukaasujen puhdistuslaitteet, jonka ansiosta laitostemme päästöt ovat hyvin pienet. Eurofins laboratorion tekemien päästömittausten mukaan savukaasujen hiukkaspitoisuudet alittavat reilusti päästöraja-arvon.

Aseman lämpölaitoksen käyttämää sähköä korvaamme osittain aurinkoenergialla.

OPAS

Hyödynnä opas kaukolämmön käytöstä

Hyvin toimivat laitteet säästävät sekä lämpöä että rahaa. Kaukolämmön ABC -oppaassa annamme ohjeita kaukolämpölaitteiden käyttäjille ja lämmitysverkon säätöön. Kannattaa hyödyntää myös vinkkimme energiansäästöön!