Vikapäivystys 24/7

Asiakaspalvelu

UKK

Usein kysytyt kysymykset

Kaukolämpö:

  • säästää luontoa ja parantaa koko alueen ilmanlaatua
  • edullista
  • helppo käyttää
  • lämmin vesi ei lopu
  • toimintavarma
  • pitkäikäinen tekniikka
  • vie vähän tilaa kiinteistössä
  • päivystys ympäri vuorokauden

Liittyminen on yleensä mahdollista, mikäli kiinteistö on verkon läheisyydessä. Liittyminen vaatii aina tapauskohtaista tarkastelua, mikäli kohde ei ole kaukolämpöalueella.

Kaukolämmitykseen liityttäessä maksetaan liittymismaksu, jonka suuruuteen voi vaikuttaa kiinteistön etäisyys lämpölaitoksesta ja kiinteistön koko. Liittymismaksu kattaa muun muassa verkoston rakentamiseen liittyviä kustannuksia. Liittymisjohto ja lämmön mittauskeskus ovat Saarijärven Kaukolämmön omistuksessa ja kunnossapidossa.

Kaukolämpölasku muodostuu energiamaksusta ja perusmaksusta.

Liittymismaksuun sisältyy 40 m kaukolämpöputkea. Mikäli liittymäjohto on yli 40 m, ylittävältä osalta veloitetaan tapauskohtaisesti erillinen johtomaksu. Johtomaksun suuruus määräytyy putkikoon ja pituuden mukaan. Myös louhinnan tai muun normaalista liittymänrakentamisesta poikkeava työn osalta maksu sovitaan erikseen.

Etäluettavat mittarit vaihdetaan kaikille asiakkaille ja mittarinvaihto on maksutonta.

Hintaan vaikuttaa vaihtimen tyyppi ja koko. Lämmönvaihtimen hinnat ovat n. 3000 eurosta ylöspäin. Lämmönvaihdin hankitaan ja asennutetaan paikallisella LVI-urakoitsijalla.

Mikäli asiakkaalla on etäluettava mittari ja hän saa arviolaskun, etäluenta ei ole toiminut.

Meillä ei ole käytössä kuin etämittareita, joten asiakkaiden ei tarvitse huolehtia mittarilukemien ilmoittamisesta.

Kaukolämpöveden lämpötila vaihtelee 70–120°C välillä.

Jäähdytys on kaukolämmön meno- ja paluulämpötilan erotus. Talvella jäähdytys on suurempi kuin kesällä. Ominaiskulutus on energian kulutusta rakennuskuutiometriä kohden (kWh/m3).

Kyseessä saattaa olla häiriö kaukolämmön jakelussa. Tarkasta lämmönjakohuoneessa, että kaukolämmön meno- ja paluulinjojen painemittarit näyttävät eri lukemaa. Menolinjassa tulee olla painetta vähintään 0,6 bar enemmän kuin paluulinjassa. Jos mittarit näyttävät samaa painetta, vika on tällöin kaukolämmön jakelussa. Syynä saattaa olla myös tukkeutunut kaukolämmön lianerotin.

Ota yhteyttä Saarijärven Kaukolämpö Oy:n vikapäivystykseen numeroon 040 8618 957. Jos kaukolämmön paine-ero on riittävä, vika on todennäköisesti rakennuksen lämmityslaitteissa. Tällöin kannattaa hakea apua vianetsintään kaukolämmönsiirtimen ja siihen liittyvien laitteiden käyttöohjeista.

1. Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi

2. Valitse verkkopankissasi e-laskun lähettäjäksi Saarijärven Kaukolämpö Oy ja valitse kohta kaukolämpö- ja/tai vesilasku

3. Ilmoita edellisen laskun viitenumero.

4. Valitse suoramaksu vastaamalla kyllä kysymykseen haluatko, että e-lasku veloitetaan tililtäsi eräpäivänä

5. Nyt sinulla on voimassa oleva e-laskusopimus. Jatkossa saat laskut suoraan verkkopankkiisi

Paperilaskusi korvautuu yleensä jo seuraavan laskutuksen yhteydessä e-laskulla. Vain alkuperäinen lasku toimitetaan verkkopankkiin, mahdolliset muistutuslaskut toimitetaan edelleen postin kautta. E-lasku on ajasta ja paikasta riippumaton. Voit vastaanottaa ja maksaa e-laskun verkkopankissasi missä ja milloin haluat. E-laskuna tulleet laskut säilyvät verkkopankissasi arkistoituna myöhempää tarkastelua varten.

Näin liityt Saarijärven Kaukolämmön asiakkaaksi

1

Ota yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai yhteydenottolomakkeella.

2

Voit valita joko avaimet käteen -ratkaisun tai osaratkaisun, jolloin vastaat itse mm. kiinteistön sisälle tulevista lvi-tarvikkeista.

3

Laskemme sinulle tarjouksen tarpeidesi mukaisesti.

4

Jos päätät ottaa meiltä kaukolämpöliittymän, sovitaan verkkoon kytkemisen aikataulu.

Tyypillisesti toimitusaikamme on noin 1 kk, vuodenajasta riippuen. Pääsääntöisesti uutta verkostoa rakennetaan sulan maan aikana (huhtikuusta lokakuuhun).