Vikapäivystys 24/7

Asiakaspalvelu

1.10.2018

Paloharjoitus Aseman lämpölaitoksella

Saarijärven Kaukolämmön ja Saarijärven Vesihuollon henkilöstö osallistuivat Saarijärven paloaseman järjestämään paloharjoitukseen syyskuussa 2018. Molempien yhtiöiden toimintaan kuuluvat varautumissuunnitelman laatiminen poikkeustilanteita varten. Olennaisena osana varautumista kuuluu myös häiriötilanteiden harjoittelu, johon tällä paloharjoituksella pyrittiin vastaamaan.

Harjoituksen suunnittelusta ja toiminnan ohjauksesta vastasi palomestari Mauri Salo. Hän laati seuraavanlaisen paloharjoitusskenaarion:

Lämpölaitoksen tuotantotiloissa on syttynyt tulipalo (kaasulla toimiva sammutusallas ja sammuttimet ja laitos on täynnä savua (käytetään savukonetta). Paikalle hälytetään palokunta.

Kaukolämmön työntekijät ohjaavat paloauton lämpölaitoksen pihaan ja kertovat, että laitoksen sisälle on jäänyt yksi työntekijä (nukke). Kaukolämmön työntekijä kertoo palomiehille ohjeet sisälle jääneen ”henkilön” sijainnista ja tarkoituksenmukaisimman pelastusreitin.

Palomiehet hoitavat alkusammutuksen, jonka jälkeen he pelastavat ”henkilön” savuisista tiloista.

 

Paloharjoitus sujui suunnitelmien mukaisesti ja lopuksi henkilöstö pääsi vielä kokeilemaan ensisammutustaitojaan nestesammuttimen avulla.

Aiempina vuosina SaaVeKa:n henkilöstö on harjoitellut mm. vesijohtoverkoston desinfioimista.