Vikapäivystys 24/7

Asiakaspalvelu

12.4.2022

Saarijärven Kaukolämpö Oy ja Maansiirto Harry Mäkelä Oy ovat solmineet tuoreen yhteistyösopimuksen

Maansiirto Harry Mäkelä Oy ja Saarijärven Kaukolämpö Oy ovat sopineet yhteistyön jatkumisesta kaukolämpöverkostotöiden osalta. Maaliskuussa 2022 allekirjoitettu sopimus jatkuu urakkakesän 2023 loppuun saakka, ja siitä eteenpäin puitesopimuksella.

Tiedossa on tärkeitä verkostourakoita, ja siksi alkuvuosi 2022 oli Saarijärven Kaukolämpö Oy:lla hyvä hetki päivittää kumppanitilanne kilpailutuksen myötä.

– Olemme tyytyväisiä, että Maansiirto Harry Mäkelä Oy pärjäsi kilpailutuksessa ja päätyi lopulta voittajaksi. Heidän kanssaan pohjalla on jo vuosien hedelmällinen yhteistyö, Saarijärven Kaukolämpö Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Vilkkilä kertoo.

Varmaa tukea hankesuunnitteluiden budjetointivaiheesta lähtien

Vilkkilän mukaan kilpailutuksen tavoitteena oli löytää sopivin pitkäaikainen kumppani, joka vastaa ketterästi myös pienemmän toimijan tarpeisiin.

– Tiedän aiempien kokemusten pohjalta, että Maansiirto Harry Mäkelä Oy:ltä saamme ratkaisut sopivankokoisten vuosiurakoiden suunnitteluun ja laskentaan. He osaavat oma-aloitteisesti ehdottaa etenemisjärjestystä, joka sopii talousarvioomme ja tavoitteisiimme, Vilkkilä sanoo. 

Aiempaa yhteistyötä on taustalla jo noin viiden vuoden verran. Sinä aikana molemmat organisaatiot ovat kehittyneet merkittävästi eteenpäin. Maansiirto Harry Mäkelä Oy:n toimitusjohtaja Simo Pynnösen mukaan kehitytty on myös yhdessä.

– Kaikkea arvoa ei tietenkään mitata rahassa. Koemme merkitykselliseksi saada jatkaa tärkeän paikallisen kumppanin kanssa. Saarijärven Kaukolämpö Oy:n organisaatio on erinomaisesti johdettu, mikä mahdollistaa todella mutkattoman arjen yhteistyön, hän kehuu.

Luotettava kumppani luo turvaa myös poikkeustilanteita varten

Vilkkilän mukaan yksi huomionarvoinen seikka sopivan kumppanin löytämisessä on kokemus turvallisuudesta. Jos kaukolämpö- tai vesihuoltoverkostossa tulisi eteen poikkeuksellinen tilanne, he eivät jää yksin.

– Maansiirto Harry Mäkelä Oy:n kanssa sopimukseen kuuluu hätätöihin reagoiminen, joihin heille on valmiit suunnitelmat. Vaikka akuuttia pelkoa ei ole, niin koen silti tärkeäksi, että olemme varautuneet myös riskitilanteisiin, Vilkkilä perustelee.

Yhteistyön myötä Maansiirto Harry Mäkelä Oy tulee vastaamaan yllättävien huoltotöiden lisäksi muun muassa kaukolämpöverkoston saneerauksista sekä pohjatöistä, pääurakoitsijan roolissa. Aikaisimmista yhteistöistä voit lukea täältä.

Kuvateksti: Yhteistyösopimus allekirjoitettiin Saarijärvellä maaliskuussa 2022.

Kuvassa vasemmalta: Sampsa Rautiainen (Saaveka/Kaukolämpöasentaja), Mikko Hietanen (MHM/ Toimialajohtaja), Jyri Korpivaara (työnjohtaja/ MHM), Simo Pynnönen (MHM/ toimitusjohtaja) ja Tuomo Vilkkilä (Saaveka/ toimitusjohtaja)

Lisätiedot:

Simo Pynnönen, toimitusjohtaja, Maansiirto Harry Mäkelä Oy,

p. 044 763 4367

simo.pynnonen(@)maansiirtomakela.fi

Tuomo Vilkkilä, toimitusjohtaja, Saarijärven Kaukolämpö Oy

p. 0400 581 627

tuomo.vilkkila(@)saaveka.fi

Tuomo Vilkkilä | Toimitusjohtaja