Vikapäivystys 24/7

Asiakaspalvelu

8.4.2016

Saarijärven Kaukolämpö Oy ylsi hyvään tulokseen

Saarijärven Kaukolämpö Oy:n liikevoitto oli vuonna 2015 n. 572 000 €, kun vuotta aiemmin se oli vähän yli 500 000 €. Yhtiön liikevaihto oli vähän yli 2 miljoonaa euroa ja se kasvoi n. 1,1 % edellisestä vuodesta. Tilikauden voitoksi tuli n. 151 000 €.

Kiinteistöjen lämmöntarve oli vuonna 2015 ennätysvähäistä, minkä vuoksi lämmön myynti hieman laski edellisvuodesta. Vuoden 2015 alussa tehdyn hinnan korotuksen ansiosta lämpöä kuitenkin myytiin rahallisesti lähes saman verran kuin edellisenä vuonna.

Merkittävin muutos yhtiössämme oli pitkäaikaisten lainojen uudelleen järjestely. Vanhat lainat kilpailutettiin ja uuden lainan takaisinmaksuaika määriteltiin aiempaa pidemmäksi. Lainojen konvertoinnin ansiosta lämmön hintaa oli mahdollista laskea tämän vuoden alussa,  toimitusjohtaja Tuomo Vilkkilä kommentoi.

Kotimaisia polttoaineita lähes 100 %

Lämpöä tuotettiin yhteensä 31 996 MWh ja sitä myytiin asiakkaille yhteensä 24 923 MWh. Kotimaisten polttoaineiden osuus lämmöntuotannosta oli 99,6 %. Lämmöntuotannossa vuosi sujui ilman suurempia häiriöitä ja öljyä käytettiinkin lähinnä kiinteiden polttoaineiden sytytyspolttoaineena.

Digitalisaation vuosi

Viime vuotta voitaisiin kutsua yhtiön kannalta digitalisaation vuodeksi.

Otimme käyttöön lämpölaitosten kaukovalvontajärjestelmän ja UMS-huoltotiedotepalvelun, jonka avulla pystymme lähettämään asiakkaille tiedon käyttökatkoista sähköisesti joko ääni- tai tekstiviestinä, Vilkkilä kuvailee.

Yhtiön internetsivut on myös uudistettu ja niihin on lisätty tietoa sekä paranneltu palveluita.

Tulevana vuonna yhtiössä tullaan lisäksi uudistamaan asiakastiedon hallinta- ja laskutusjärjestelmät sekä ottamaan käyttöön mobiilikunnossapitojärjestelmä.

Lue lisää vuosikertomuksesta

Heralantie 5_20150818_9_2