Vikapäivystys 24/7

Jäteveden päivystys

22.11.2021

Saarijärven Vesihuolto Oy ostaa kahden vesiosuuskunnan liiketoiminnat

Saarijärven Vesihuolto Oy ostaa kahden vesiosuuskunnan liiketoiminnat: muutos vaikuttaa 260 siirtyvään asiakkaaseen

 

Saarijärven Vesihuolto Oy on ostanut Osuuskunta Lanne-Veden ja Ryöppälä-Kallinkosken vesihuolto-osuuskunnan liiketoiminnat. Muutos astuu voimaan vuoden 2022 alussa. Kauppaan sisältyy liiketoimintojen lisäksi vesihuolto-omaisuutta.

Osuuskunta Lanne-Veden ja Ryöppälä-Kallinkosken vesihuolto-osuuskunnan siirtyville asiakkaille näkyvimpiä muutoksia ovat uusi hinnasto ja sopimusehdot, jotka toimitetaan marraskuun 2021 aikana. Saarijärven Vesihuolto Oy:n nykyisiin asiakkaisiin muutos ei vaikuta.

 

Liiketoimintakauppojen taustalla on pidempi yhteistyö

Osuuskunta Lanne-Veden ja Ryöppälä-Kallinkosken vesihuolto-osuuskunnan toiminta on perinteisesti pyörinyt talkoovoimin. Uusia ja etenkin nuoremman polven toiminnan vetäjiä on ollut haastava löytää.

Lakisääteiset ja laadukkaat vesihuoltopalvelut on kuitenkin turvattava. Sopiva ratkaisu löytyi yhteisten neuvottelujen kautta Saarijärven Vesihuolto Oy:n kanssa.

– Olemme toimineet jo pidempään osuuskuntien apuna. Vastuullamme ovat olleet muun muassa laskutus, kirjanpito ja taloushallinto. Olemme myös digitalisoineet kaikki verkostokartat osuuskuntien alueilta, toimitusjohtaja Tuomo Vilkkilä kertoo.

 

Siirtyville asiakkaille on tiedossa hinnanmuutoksia ja kattavampia palveluita

Liiketoimintakauppojen myötä vesihuoltopalveluiden jatkuvuus osuuskuntien alueilla on varmalla pohjalla. Siirtyvät asiakkaat saavat muutoksen myötä käyttöönsä esimerkiksi sähköisen online-palvelun, jonka kautta voi ilmoittaa vesimittarilukeman sekä tarkastella omaa veden kulutusta ja laskuja. Saarijärven Vesihuolto suunnittelee myös etäluettavien vesimittarien käyttöönottoa tulevien viiden vuoden aikana.

Osalle asiakkaista muutos tulee tarkoittamaan hinnan alennuksia. Lannevedellä vuosittaiset arvonlisäverolliset perusmaksut tippuvat yhteensä jopa vähän yli sata euroa.

Ryöppälä-Kallinkoskella perusmaksut nousevat jonkin verran, sillä tähän asti toiminta on ollut pitkälti talkootöiden varassa.

Kokonaisuutena kulut pysyvät asiakkaille edelleen maan keskiarvoon nähden kilpailukykyisinä.

– Hyvin ylläpidetyt vesihuoltoverkostomme mahdollistavat sen, ettei suuria hinnankorotuspaineita ole tulevina vuosina tiedossa. Päinvastoin, kun saamme esimerkiksi Lanne-Veden liiketoimintakaupassa siirtyvät pankkilainaosuudet maksettua noin viiden vuoden kuluessa, tulemme tarkastelemaan hintojamme jälleen uusin silmin asiakkaiden eduksi, Vilkkilä kertoo.

 

Saarijärven Vesihuolto Oy on hinnoittelultaan kilpailukykyinen ja liiketoimintakaupat vankistavat toimintaa entisestään

Saarijärven Vesihuolto Oy:n toiminta on jatkossa entistä vakaammalla pohjalla, sillä aiempaa suurempaa asiakasmäärää saadaan palvella jo olemassa olevien järjestelmien ja palveluprosessien kautta. Hinnoittelu tehdään aluekohtaisesti, mutta jokaisen asiakkaan nähtävillä tulee olemaan yksi ja sama hinnasto.

– Tärkein tavoitteemme on turvata laadukkaat vesihuoltopalvelut tilanteessa kuin tilanteessa sekä varmistaa hintojemme kilpailukykyisyys asiakkaille. Meillä on tällä hetkellä hyvin resursseja palvella kasvavaa asiakasmäärää. Pääsemme aloittamaan vuoden 2022 hyvästä tilanteesta, kun pohjatöitä on molempien osuuskuntien kanssa jo tehty, Vilkkilä painottaa.

 

Saarijärven Vesihuolto Oy on yli 70 vuotta vanha yhtiö, jonka yhtenä arvona on toimia yleishyödyllisellä periaatteella. Liiketoimintakauppojen myötä asiakasmäärä on vuoden 2022 alussa noin 2360.

Liiketoimintakauppaan sisältyy:

Lanne-Veden vesihuolto-osuuskunta myy liiketoimintansa sekä vesihuolto-omaisuuden. Asiakkaita siirtyy noin 230. Ryöppälän-Kallinkosken vesihuolto-osuuskunta myi puhdasveden liiketoimintansa Saarijärven Vesihuolto Oy:lle jo vuonna 2016. Nyt osuuskunta myy jäteveden liiketoimintansa. Asiakkaita siirtyy 31. Vesi-huolto-omaisuutta jää kuitenkin asiakkaille. Näitä ovat esimerkiksi kiinteistöpumppaamo sekä tonttialueella olevat vesi- ja viemärijohdot.

 

Lisätiedot:

Tuomo Vilkkilä

toimitusjohtaja

Saarijärven Vesihuolto Oy

0400 581 627

tuomo.vilkkila@saaveka.fi