Vikapäivystys 24/7

Jäteveden päivystys

Asiakkaalle

Ympäristöystävällistä puhtaan veden jakelua saarijärveläisten tarpeisiin

Saarijärven Vesihuolto tarjoaa puhdasta saarijärveläistä pohjavettä edullisesti ja toimitusvarmasti alueen asukkaiden ja yritysten hyväksi.

Asiakkaitamme ovat lähes kaikki Saarijärven keskusta-alueen kiinteistöt sekä suurin osa taajaman asukkaista

Talousveden jakelualue ulottuu Saarijärven keskustaajaman lisäksi pohjoisessa Kolkanlahteen, etelässä Lannevedelle ja idässä Linnan kylään.

Ammattitaitoiset asiantuntijamme auttavat mielellään verkostoon liittymisessä sekä vesihuoltopalveluiden käyttöönotossa.

Saarijärveläistä pohjavettä edullisesti ja toimitusvarmasti

Saarijärven Vesihuolto on toiminut alueella jo yli 75 vuotta. Olemme seutu­kunnan johtava puhtaan veden tuottaja ja verkostoja raken­nuttava sekä ylläpitävä toimija. Hyvälaatuisen pohjaveden toimitta­minen asiakkaillemme on tärkein tehtävämme. Toimintamme keskiössä on vedenjakelun turvaaminen kaikissa olosuhteissa. Kunnioitamme ympäristöarvoja, huomioimme eri sidosryhmät ja keskitymme asiakaslähtöiseen palveluun.

Saarijärven Vesihuollon edut

Puhdasta ja laadukasta vettä

Saarijärvellä vesi on pohjavettä, joten se on erittäin laadukasta. Osaava henkilöstömme ja yhtiön selkeä strategia takaavat katkeamattoman vedenjakelun ja toimintamme jatkuvuuden.

Kohtuulliset vesimaksut

Saarijärven Vesihuollon voimassa oleva veden myyntihinta on 1,61 €/m³ (sis. alv 24 %), mikä on noin kolmanneksen edullisempi verrattuna Suomessa keskimäärin. Eri puolilla maata puhtaan veden hinnat ovat nousseet, joten hintamme on hyvin edullinen tällä hetkellä. Vedenottamoiden ja vesijakeluverkoston kunnossapitotöitä ennakoimalla voimme taata kohtuullisen hinnoittelun myös tulevaisuudessa.

24/7 päivystys

Vesihuollon vikapäivystys on tukenasi mahdollisissa ongelmatilanteissa 24/7, vuoden jokaisena päivänä. Saat meiltä apua myös ennakoivien huoltotoimenpiteiden suunnitteluun.

Ennakoiva viestintä ja häiriötiedotteet

Haluamme olla viestinnässämme mahdollisimman avoimia ja kerromme esimerkiksi venttiilisaneeraustöistä hyvissä ajoin etukäteen. Häiriötilanteita varten käytössämme ovat nykyaikaiset sähköiset tiedotusvälineet. Lue lisää tekstiviesti-ilmoituksista ja tarkasta parhaillaan käynnissä olevat saneeraustyöt kartasta.

Ilmoita vesimittarilukema kätevästi online-palvelussa

Saarijärven Vesihuollon online-palvelu helpottaa asiointiasi. Voit lähettää vesimittarilukemasi luotettavasti palvelun kautta ilman erillistä kirjautumista tai rekisteröitymistä. Riittää, että tunnistaudut palveluun mittarinumeron ja kulutuspisteen tunnuksen perusteella. Löydät nämä tiedot viimeisimmältä vesilaskulta ja itseluentalomakkeesta, jonka lähetämme sinulle kerran vuodessa. Vaihtoehtoisesti voit rekisteröityä palveluun ja luoda itsellesi oman pysyvän käyttäjätunnuksen, jonka avulla pääset tarkastelemaan omia tietojasi. Rekisteröityneenä käyttäjänä voit tarkkailla vedenkulutustasi, muuttaa yhteystietojasi ja selata laskuarkistoa. Rekisteröitymistä varten tarvitset sähköpostiosoitteen sekä asiakasnumerosi ja laskun viitenumeron, jotka löydät edelliseltä laskultasi. Online-palvelun ansiosta voit asioida kanssamme juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii – ajasta ja paikasta riippumatta. Online-palvelu on avoinna 24/7 ja voit käyttää palvelua kaikilla internet-yhteydellä varustetuilla laitteilla, kuten tietokoneella, tabletilla tai matkapuhelimella.

Veden puhtautta valvotaan tarkasti

Saarijärven Vesihuollon toimittamaa talousvettä valvotaan säännöllisesti sekä kunnan terveydensuojeluviranomaisen taholta että laitoksen omassa käytönvalvonnassa.

Talousveden laadun on täytettävä sosiaali- ja terveysministeriön asetusten vaatimukset sekä veden käyttökelpoisuuteen liittyvät laatutavoitteet.

Saarijärven Vesihuollolle on laadittu oma valvontatutkimusohjelma, johon on määritetty muun muassa näytemäärät, näytteiden ottopaikat ja tutkimussisällöt. Vesinäytteitä otetaan vuosittain 440 kpl kaikista käytössä olevista vedenottamoista. Lisäksi terveydensuojeluviranomainen ottaa vesinäytteitä eri puolelta verkostoa.

Kaikki vesinäytteet tutkitaan akkreditoidussa laboratoriossa. Omavalvonnan tutkimustulokset ovat kaikille avoimia ja voit tutustua niihin tarkemmin verkkosivuillamme.

Näin liityt Saarijärven vesijohtoverkkoon

1

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme joko puhelimitse, sähköpostilla tai täyttämällä suoraan liittymishakemus verkkosivuillamme.

2

Kun meillä on riittävät pohjatiedot liitettävästä kiinteistöstä, laskemme sinulle tarjouksen.

Tarjouksessa määrittelemme vastuut ja se sisältää arvion myös asiakkaalle kuuluvista rakennuskustannuksista, joita ovat mm. kiinteistö/tonttijohdon liittäminen ja vieminen talon sisälle sekä siihen liittyvät kaivuutyöt.

3

Jos päätät liittyä vesijohtoverkostoon, teemme vesiliittymissopimuksen ja aikataulutamme liittymisen käytännön työt yhdessä kanssasi.

Veden hinta muodostuu perusmaksusta ja vesimaksusta

Saarijärven Vesihuollon asiakkaana vesilaskusi koostuu veden kulutuksen mukaisesta käyttömaksusta eli vesimaksusta sekä perusmaksusta, joita laskutetaan vuosikulutusarvion perusteella kumpiakin ¼ per lasku.

Veden käyttömaksu on tällä hetkellä verollisena 1,61 €/m³ ja sillä katetaan vesilaitoksen vuotuisia käyttökustannuksia.

Perusmaksut ovat kiinteistökohtaisia, vuosittaisia kiinteämääräisiä maksuja, jotka määräytyvät kiinteistötyypin perusteella. Perusmaksuilla katetaan veden tuotannon ja jakelun kiinteäluontoisia ylläpitokustannuksia, jotka ovat riippumattomia veden kulutuksesta. Perusmaksua peritään, mikäli kiinteistöä ei ole pysyvästi irrotettu vesihuollon verkosta.

”Minulla on välillä vaikeuksia tulkita vesilaskuani. Mihin tasauslaskutus oikein perustuu?”

Vesihuollon laskuihin on aina eritelty ennakkomaksurivit sekä mahdollinen tasaus. Laskutus tapahtuu kolmen kuukauden sykleissä eli saat vuoden aikana yhteensä neljä laskua. Ensimmäiset kolme laskua ovat arviolaskuja eli laskutamme vedenkäytöstä arvioidun kulutuksen mukaan. Neljäs lasku on loppuvuodesta lähetettävä tasauslasku, jota varten tarvitsemme kiinteistökohtaisen vesimittarin lukeman. Pyydämme kaikkia asiakkaitamme tarkastamaan kiinteistökohtaisen vesimittarilukeman marraskuussa. Asiakkaan on hyvä tarkkailla vuosikulutusarviotaan sekä ajoittain myös mittarilukemia. Näin vältytään mahdollisilta yllätyksiltä tasauslaskutuksessa.

Hillitse kustannuksia hyödyntämällä vedensäästövinkit

Veden säästössä käyttötottumukset ja vesikalusteiden valinta ovat avainasemassa. Säästät vettä, kun seuraat vedenkulutustasi säännöllisesti ja korjautat esimerkiksi tippuvat vesihanat tai vuotavat wc-pöntöt välittömästi. Verkkosivuiltamme löydät runsaasti vinkkejä siihen, miten käyttää vettä säästeliäästi.