Vikapäivystys 24/7

Jäteveden päivystys

UKK

Usein kysytyt kysymykset

Saarijärvellä veden kovuus vaihtelee erittäin pehmeän (0-0,55 mmol/l) ja pehmeän (0,55-1,10 mmol/l) välillä.

Lisää tietoa veden kovuusluokittelusta

Vesijohtoveden pH vaihtelee 6,5-9 välillä.

Mikäli hanasta tuleva vesi näyttää samealta, ruosteiselta, keltaiselta, ruskealta, tai haisee ummehtuneelta, syynä on yleensä joko kaupungin yleisestä vesijohtoverkostosta tai kiinteistön omista putkistoista irronneet rauta- ja mangaanikerrostumat.

Useimmiten irtoamisen syy on veden virtaussuunnan tilapäinen muuttuminen verkoston korjaus- tai muutostöiden johdosta. Kiinteistössä syy voi olla esimerkiksi runsaan kasteluveden otto, painepesurin käyttö tai uima-altaan täyttäminen. Tällöin vettä otetaan kerralla paljon ja kovalla paineella, mikä aiheuttaa saostumien irtoamista. Tällainen vesi ei yleensä ole terveydelle vaarallista, mutta saattaa värjätä pyykkejä ja vesikalusteita. Veden juomista on syytä välttää, kunnes haitta poistuu.

Vesi voi aiheuttaa kolinaa ja pärskintää vettä juoksutettaessa, joka johtuu usein putkistoon päässeestä ylimääräisestä ilmasta. Syynä on yleensä kaupungin verkostossa tehtävät korjaus- tai muutostyöt. Haitta poistuu vettä juoksuttamalla.

Veden sameus johtuu yleensä vedessä olevista ilmakuplista. Kuumassa vedessä sameutta ilmenee lähes aina. Vesi muuttuu seistessään melko nopeasti kirkkaaksi, kun ilma poistuu ylöspäin ja vesi kirkastuu alhaalta ylös. Jos sameus painuu pohjaan, on kyseessä jokin muu häiriö.

Asuessasi rivi- tai kerrostalossa ota yhteys kiinteistön huoltoyhtiöön. Asuessasi omakotitalossa, tarkasta lämmityslaitteen, lämminvesivaraajan, kaukolämmönvaihtimen toiminta. Ota tarvittaessa yhteys alan huoltoliikkeeseen.

Näin liityt Saarijärven vesijohtoverkkoon

1

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme joko puhelimitse, sähköpostilla tai täyttämällä suoraan liittymishakemus verkkosivuillamme.

2

Kun meillä on riittävät pohjatiedot liitettävästä kiinteistöstä, laskemme sinulle tarjouksen.

Tarjouksessa määrittelemme vastuut ja se sisältää arvion myös asiakkaalle kuuluvista rakennuskustannuksista, joita ovat mm. kiinteistö/tonttijohdon liittäminen ja vieminen talon sisälle sekä siihen liittyvät kaivuutyöt.

3

Jos päätät liittyä vesijohtoverkostoon, teemme vesiliittymissopimuksen ja aikataulutamme liittymisen käytännön työt yhdessä kanssasi.